Wednesday, May 16, 2007

manikam nagaguru

nagaguru kata bawak tikus pegi post options, klik -publish pas tu tikus pegi ke view blog. kepala habeh digaru. (ramai komen area ni, fuh!)

13 comments:

sinaganaga said...

lu tulis macam 'diari datin' le bang... muerekekekekeke...

stone said...

selamat datang ke dunia blog

Amir Mukhriz said...

naga, guru yang bagus.

Elle J. Hafiz said...

pyan habib - osman tikus? cayalah bang...

Nizam Rusli said...

haha! gayat sekejap je tu bang. Tahniah! selamat berblog. Saya tunggu post terbaru..

kemat said...

Saudara Pyanhabib, saya sering teringatkan sajak kamu, Bapaku seorang YB. Best giler. Publish kat blog la.

sinaganaga said...

Amir,
Jangan bodek aku!
Ha ha.

Tok Rimau said...

Kalau blog ni cam MLM. Dah jutawan aku. Downline aku beranak pinak sampai ke Pyan Habib.

panaharjuna said...

Naga guru engkau? habih la kau. Belajar muntah api la jawabnya kau

d'arkampo said...

Saudara Pyan,

Bukan hendak mengampu, tetapi saudara adalah penyajak yang cukup saya gemari sedari dulu.

Banyak karya-karya yang merakamkan diri saudara seperti contoh Komik yang dilukis oleh Saudara Jailani Abu Hassan (Prof. ke sekarang ni?)di dalam majalah Fantasi suatu ketika dahulu atau Drama 'suara' yang disiarkan oleh RTM berpuluh tahun dulu yang terkenal dengan 'tag line' - "maaf..tak mendengar".Kalau tidak silap saya lakonan Khalid Salleh.

Selain watak Osman Tikus di dalam Kembara Seniman Jalanan yang begitu rapat dengan khalayak.

Sajak-sajak saudara boleh saya anggapkan persis penyajak besar Indonesia- Chairil Anwar yang berkarya selangkah melangkau masanya.

Selamat datang ke dunia Blog. Dunia tanpa suara tetapi sarat dengan erti dan makna buat seorang yang bergelar Pyanhabib.

Terima kasih buat Naga yang berjaya membawa dia ke sini.

.:HalogAmora:. said...

Pyan! welcome & i'll visit more.

suruh naga ajar sampai abis ok.

abdullahjones said...

tabik bang. cium tangan bang.bulan depan belanja minum bang.

dugongsenyum said...

Yeay! Post sajak banyak2 bang, macam AJ tu.