Thursday, February 20, 2020

ini gua ini blog gua









selain daripada ini
bukan gua bukan blog gua!

332 comments:

1 – 200 of 332   Newer›   Newest»
abdullahjones said...

;)

nUr@dDeEn said...

Dah jumpa, dah jumpa!

d'arkampo said...

Terima kasih Brader Pyan kerana 'menyangka' puisi-puisi saya di dalam Yang tercetus Lalu Bersuara telah dikirimkan ke media sastera negara.

Saya tak pernah 'publish' puisi-puisi itu di mana-mana media melainkan di situ. Saya tak rasa ianya mempunyai nilai sebegitu tinggi.Cik Dollah Jones lainlah.

Kalau dulu, masa remaja..saya suka membaca puisi-puisi Pyanhabib. Sekarang Pyanhabib membaca puisi saya!

Bangga...

Pyanhabib said...

naga, dolahjon ni apahal?
senyum sumben ka senyum kamben ka?
atau senyum maen mata? main mata dengan gua? ni dah lebeeeeeh!

deen, (di melawati ada restoran deen, gua selalu kena teh situ)
dah jumpa? apa yang dah jumpa?

kampo,
cuba kirimkan puisi-puisi anda kepada akhbar mingguan dan majalah bulanan. dalam tujuh kali kirim
dalam sampul berstem, satu dua puisi anda MUNGKIN disiar. JANGAN kirim 5-10 sajak sekali gus, ha!

abdullahjones said...

brader, itu isyarat mengajak minum teh dalam bahasa siber. Tanya naga.

abdullahjones said...

Po, perli saya.

Pyanhabib said...

naga,
tengok, lepas main mata, dolah ajak gua kena teh pulak! (gua syak, gua kena belanja. lingkup bajet lepas raya!)

d'arkampo said...

apa perli cik dollah?

Cik Dollah sudah ada Antologi!

abdullahjones said...

aduh Po, dia kali perli. bewok mung.

bro pyan, naga belanja.

sinaganaga said...

Gua belanja? Boleh-boleh. No hal.

wanie_agk said...

ok..ini blog lu..

waterlily said...

Salam saudara,
Pyan..macam familiar nama tu...netul ke Pyanhabib yang popular dulu2 tu @ pyan lain. Salam networking.will link u to mine :)

Nizam Rusli said...
This comment has been removed by the author.
Nizam Rusli said...

saya belum jumpa blog pyanhabib selain dari blog ini

blackpurple @ jowopinter said...

Tak pernah pun nampak lu kat Deen Tmn Melawati tu?

He he he!

.:HalogAmora:. said...

dah pandai tampal gambarrr? syabas syabas hehe

posmen said...

baru ber blog. tq buat otak ni bejalan. :)

Pyanhabib said...

wanie,
ini bog gua, siap!

waterlily,
yap! orang yang dulu-dulu!

nizam,
ha, ini je blog gua. yang lain tak ada. (bebudak naga tu tolong buatkan, gua mana reti, gua kelabu it. elak orang salah guna nama gua, katanya)

black,
jajahan gua kena teh:
durbar, deen melawati; syed bistro, harum cengkih, abu char kue tiau, bard roti boom, lentok au5; nasi lemak kukus ayam kampung, bidayah masjid kuning; nz, nihmat wangsa maju; kampung pandan mrr2 taman melati; rashid, pelita, carven ampang point; ali maju ukay perdana; kaffa bukit antarabangsa; zubaidah danau kota; bangi kopitiam, oldtown kopitiam....
meh, jumpa kat sana!

halo,
gua tak reti. naga ajar.

posmen,
`berbloglah kamu sebelum kamu diblogkan'

irwan said...

bila mau minum teh?

*heartbeat* said...

blog ini blog pyan habib?
serious blog dia?

pipiyapong said...

betul le blog pyanhabib..bukan blog pyanhabibah..

pye:rudz said...

aku suka blog kau
ringkas dan tepat
tak macam blog aku
sarat

aku suka perwatakan engkau yang selamba.
hah?
ya, kau tak reti baca ke?

Pyanhabib said...

irwan,
minum bir ka minum teh mamak? haiya!

heart,
ya, ini blog saya.

pipi,
yeah! ini bukan blog pyanhabibah!

pye:
terima kasih
terima kasih
dan terima kasih

irwan said...

Haiyaa... minum teh tarik la...

ketualanun said...

tok nak carik blog pyanhabib la. kat mana ada... address siapa boleh kasi.

irwan said...

Brader,

Gua dah ada di Kelantan. Senang-senang ajak Kak Ina turun Kelantan.

Maaf tak sempat bawak Munirah jumpa lu dan kak Ina tapi gua janji bila gua dan isteri turun kl, gua kasi sms lu.

Dan satu lagi... bila lu nak update blog lu?.. hehe..

abdulrahim said...

haa...hidung berasap...mulut berasap...kentut berasap...kenapa?...

manusia ganjil ikan yu said...

jumpa akhirnya
update selalu bro

minat lu

jom

*ahaks*

Danielle_Corleone said...

bro! update bro, nak baca isi lu yang baru. hehe :P ape2 pun idup osman tikus! senang baca la blog aku plak bro (tak malu plak aku!)

amer zaman said...

salam.
saudara.

lukmanw@gmail.com said...

Salam bro.

Aku pernah utus surat pada Bro. tahun 1987 (atau 88 atau 89!) mengajak bergeladangan sambil membaca sajak/puisi. Masa itu aku ada 2 buku rampaian sekolah tampalan semua sajak-sajak Bro. Sayang sekali entah ke mana 2 buku itu. Agaknya sudah jadi "paper lama". Mana boleh aku dapatkan semula koleksi-koleks Bro.

Secara jujur dan ikhlas aku katakan, kalau Bro. punya suara macam M Nasir, sudah tentu Bro. akan dikenali juga sebagai Iwan Fals Malaysia.

Lukmanw
http://orangkecilorangbesar.blogspot.com/

Hasrul Halid said...

Ini blog lu... aku kagum!

Amalina said...

Kagum! Tulisan yg ringkas, tapi maksudnya sampai.
Wassalam.

nursoleil said...

pyan, aku masih ingat kamu dan pastinya kamu tidak mengenali siapa aku...:)Cuma sesekali aku bertanya juga kepada diri sendiri, apakah lebihnya sebuah perkenalan dengan segala kekurangannya dan apakah kurangnya dengan segala kelebihan???Sejahtera buatmu seorang insan

Memanda Perdana said...

Hidup Pyan

AAAAnnnnnnaaaaaaa

ryann said...

kenapa terlalu lambat saya jumpa blog ini...

aryshdanea said...

salam bro pyan,
baru jumpe blog bro

benHARPERbenLUDIN said...

gua tak minat puisi

tapi gua minat pyanhabib..

huh??

sbb lu mmg cool...

Abdul Hadi said...

pyan, salam manis tanpa gula.ari ni genap 100 ari saya dumah. syukur, makin baik. kerja seharian rutin: bangun solat makan minum ubat rehat tv intai blog bikin puisi sms dll, camacam sebagai oranguzur.ari ni juga jam satu tadi aku dapat cucu lelaki.selamat. setiap langkah ingat ALLAH.k. wa tabik lu

Jeng!Jeng!Jeng! said...

salam..tuan..

makcik Anne said...

semalam ( orang tepen kata kemarin) saya pi kg sendok, depa kata kg pyan, betui ka. Kami cadang nak buat projek tanam semula getah, nak join jom la balik kg.La ni getah mahal

heartbeat said...

tengok live kat Protes. Sehat nampak.

THECORESYSTEM said...

aiya...turun KL aritu,maseh x berkesempatan pekena Teh dgn abg Pyan...kena setting lagi lain kali,InsyaAllah...hehe

Kakak Tiri said...

Tu lah. Saya datang nak check, betul ka ni blog Pyanhabib tu.

Takut jadi macam blog Janna saja.

Okay bro. Keep up being you... Pyanhabib.

Syabas.

David Odonkor said...

masa aku kecik kecik dulu kalau tak silap pernah jumpa Pyan Habib kat DBP... kalau silap mungkin kat Gapena/Pena, sayembara puisi... ikut bapak.. bleh jumpa ? area melawati...

kulupSakah said...

hii...
blog pyan?
gua pandai tiru suara pyan!

dengar yaa...

"Bapaku seorang waibi
di negara demokrasiii...
joget dan zapin dia tau menari!"

hee hee!!

kulupSakah said...

selamat menceroboh blog gua
http://kulupsakah.blogspot.com/

muhasrey said...

baru ni aku tgk citer pyan kat astro prima. dgn faizal husin. best la.. skrg tak mau main pilem lg ka bro??

muhasrey said...

brader, tak mau main pilem lg ka??

David Odonkor said...

kopitiam old town white coffee tmn melati sabtu nie...? amacam jadik?

zhfr said...

pyah habib sebok ka?

susahnya nak update blog

ABD. GHAFAR BAHARI (GOPA) said...

ini gua punya blog
gopabahari.blogspot.com

kuchalana said...

cayalah..

lu disini.. gua disana..

sana blog gua.. sini blog lu..

anda punya sejarah dan anda juga salah satu dari sejarah..

truskan berblog.. saudara pyan habib

violet said...
This comment has been removed by the author.
violet said...

salam saudara pyanhabib,

pertama kali sy melihat dan mendengar suara saudara secara 'live' diperhimpunan Protes yg lalu. dan sy suka dgn puisi yg diperdengarkan pd hari tu.

"tepuk amai-amai, belalang kupu-kupu..."

Rimau kumbang said...

gua memang minat brother pyan...

kuku rimau senjata miteri yg tak dapat di ungkai

Cikgooden said...

baru jumpak blog bro!...cukup teruja. teruskan dengan N3 terbaru. Gua 'sapot' Lu

Kerajaan Rakyat said...

Salam saudara Pyanhabib,

Saudara adalah antara beberapa penggiat seni yang saya minat. Keselambaan saudara.

Salam takzim

haneem kaydeen said...

yuhuu..wa tumpang lalu! ;)

cikgu jawe said...

bro!. mlm ni dtg tak ke sanggar damai abadi kt bukit kapar?

kt rumah dr ibrahim ghafar tu lee.

kita jumpa kt sana okeh.. hehe

roslim said...

Gua kenal lu,
Lu kenal Gua,
Gua sudah lama tak jumpa lu,
Lu teka sipa Gua...

Chiron said...

1st time ah masuk blog pyanhabib...rasa riak plak skang..

pemandu teksi said...

jumpa blog lu..gua teringat Kembara seniman jalanan..
macam dulu-dulu..

daLyaanoon said...

bro pyan,

td senja gua tertengok filem 'kembar siam'

hero mr os...

lu ada berlakon skali kan?

watak main snooker...kan,kan?

huzaifah said...

1st time baca blog nie.Isi sempoi tapi pedas,telinga bergelegak tapi hati puas.Insya-Allah lah ana pun sedia nak blanja abang pyan teh tarik,tapi bukan secawan...(mamak teh tarik separuh).....

pemikir lapuk said...

selamat hari raya...beb,,,maaf zhir btin

Jie said...

Selamat Hari Raya Aidifitri

Belum beruban , saya pasti :D

abdulrahim said...

bib...dollahjones buat kacau ke?? suroh dia pi main jauh2 sana...

iek@be@N said...

Selamat Hari Raya....
tumpang tnya... mana ja blog sometimes saya tu?

zhfr said...

selamat hari raya pyan habib!

Sri Diah said...

Baru sekejap tadi kita jumpa, makan ketupat rendang, duduk semeja. Wah Pyann makin macho sekarang... salam utk Ina jugak. -
sridiah2u.blogspot.com

xiiinam751, musafir denganMu said...

Baru jumpa blog ni.Entry2 yang berjiwa!

meorpestajiwa said...

alo bro..baru ini time wa blh access lu punya blog,hehe..walau hari-hari wa jengok lu punya blog juga...jalan terus bro..

goth said...

"..dari dulu sampai skrg samaaaaa ajaaaaa"....osman tikus

Tukar Tiub said...

kah kah kah kah...... kah kah kah kah - isham2504

fikiranlicin said...

Bro.. gua dah lama cari blog lu... dulu lagi... Bro, sori dulu2 gua pernah pinjam sajak lu, Bapaku Seorang Waibi.. gua deklamasi dgn cara lu.. bdk2 skolah gua pernah gelar gua pyan habib... gua bangga bro itu jam...

ilovebudu said...

betultu...makan masa tahun tu

ubilepih said...

Gua pun minat amat dengan puisi2 tapi untuk syok sendiri,selebihnya merapu untuk layan blues...yang penah baca puisi rabak gua maybe bro Meor pestajiwa jer kot..ha..ha..

afandi said...

salam saudara Pyan..

masih ingat lagi bait-bait puitis saudara..

'seringkali ku terdengar..berselindung di ruang kamar pengap..siapakah yang datang mengetuk pintu itu..aku jadi rindu suara-suara suara..

masih dihafal sejak puluhan tahun
wassalam

donmny said...

TUAN

mampirkan diri selalu...biar bulan bisa senyum.

donmny said...
This comment has been removed by the author.
kikiEy said...

salam ziarah:]

salam aidilftri:]

denanz said...

pyan,
ini gua ini blog gua.

http://akudenanz.blogspot.com

azhar said...

hehhehe..alih2 je 2020...

saat omar said...

oh inilah dia Pyanhabib yang memperkenalkan aku pada puisi...saya nak interview encik tentang ANAK ALAM boleh?

Rozlan Mohamed Noor (RMN) said...

boleh jugak saya interbiu versi online dgn berYM. sdra setuju add saya di puterastoking

trima ksih.

PENDEKAR said...

hah...
nie blog lu???
okeh confim lu punya... heh.

;-)

addyaholix said...

gua dah jumpa.
bukan jumpa lu.
tapi gua jumpa blog lu haha !
salam bang pyan !

Kakak Tiri said...

Saya singgah lagi.

Hari ni nak bagitau : blog ini telah dilinkkan di blogtuhapa.blogspot.com.

Harap redha.

Ahmad Azrin Aziz said...

baru ku jumpa osman tikus

zizou said...

jom lepak pelita, perkena sembang tentang jebat.amacam

:: Cikgu Wiween :: said...

salam ziarah incik pyan ;)

cakapaje said...

Salam bro,

29 Nov ni, ramai bloggers akan berjumpa di The Curve, Damansara, lunchtime keatas. Jika free time tu, sudikan diri join kami.

cakapaje said...

Bro,

Prog di Curve tu perjumpaan informal. Dijangka bloggers akan mula ke sana sewaktu lunch sehinggalah maghrib nanti. Datang ye.

aie akaike said...

pyanhabib rawk...

Pena Keris said...

Gua lama dah sereng blog ni bro..
Cuma gua malas nak taruk komen je..
Kompom la blog ni..
Lagi satu.. gua nak link blog ni kat blog gua boleh tak?..
Selamat.. selamat..

Fa-T said...

huh... paling last nampak PAk Pyan time dulu.. pak pyan berlakon dgn m nasir..tu dulu.... movie tu tah pe name nye....

last2 jumpe gak pak pyan punye.. punye blog!

zeqzeq said...

salam saudara..


hhheee yee blog GUe hhee gambar warna ada tak??

zeqzeq said...

salam saudara saya cadang buka borak2/shoutbox secara on line guna daftar.. ke sini..TKIU

http://www.shoutmix.com/main/

Sub said...

hidup pyanhabib
hidup blog pyanhabib

coffeeHolic said...

salam

coffeeHolic said...
This comment has been removed by the author.
@LiYaNNuaR said...

salam kenal bro...

yusof gajah said...

pyan . kau pergi tengok pameran rumah awal 905 tak ? kenapa malu nak guna nama anak alam ?

asalbayu said...

GAZA TERUS DIGEMPUR: APA SUMBANGAN KITA?

Sejak 1967 zionis Yahudi @ Israel memperkasakan pembunuhan dan kemudian merobohkan premis dengan melaksanakan peperangan yang tidak pernah diharamkan oleh PBB. Sekutu rapatnya yang menaja dana ialah Amerika. Cuba bayangkan, masyarakat zionis tu bukannya ada kerja selain berperang. Kita warga Malaysia juga turut hulurkan dana dengan melanggan produk keluaran sekutu zionis antaranya Nestle, Johnson & Johnson, Kraft, Coca Cola, Pepsi Cola, Colgate dan banyak lagi terutamanya pewangi serta kosmetik. Produk yang paling banyak ialah rokok/tembakau. Andainya sebatang rokok menyumbang 10 sen ke dalam tabung perang zionis, hitunglah berapa jumlah yang disumbangkan?

Pada 3 Januari 2009 lalu semasa menghadiri kenduri di rumah seorang kawan di Alor Setar saya sempat berbual singkat dengan Ed Lazim dan membayangkan dengan hal tersebut.

Ed Lazim adalah warga istimewa yang hanya sebelah mata sahaja berfungsi sekitar 50% sahaja. Manakala sebelah mata lagi menurut katanya, langsung tidak berfungsi.

Saya mengkagumi anak muda ini kerana keupayaannya bermain muzik (gitar) sambil menyampaikan lagu terutamanya lagu puisi dengan baik. Beliau berupaya menggubah lagu dengan pantas; jika diberikan puisi pada waktu pagi, pada sebelah petang beliau sudah boleh menyampaikannya dengan begitu baik.

Berbalik kepada butir-butir perbualan di rumah kenduri berkenaan. Saya meluahkan pandangan begini:

Jika diperhatikan bukan sedikit puisi/sajak dicipta lalu disiarkan oleh pelbagai media melahirkan luahan kemarahan terhadap zionis Yahudi yang membantai warga Palestin yang kini telah menjangkau lebih 500 jiwa.

Warga dunia begitu geram dengan keangkuhan Amerika mengeluarkan kenyataan yang menuding jari menyalahkan Hammas lalu mengatakan bertanggungjawab atas apa yang berlaku!

Saya menyampaikan pendapat mengatakan puisi-puisi yang ditulis akan hanya tinggal kaku dalam buku atau berlonggok di esastera. Persoalannya ialah mengapa tiada mana-mana pihak yang mahu merakamkan lagu-lagu atau deklamasi dalam bentuk CD atau kaset kemudian dipasarkan. Sebahgian kutipan jualannya bolehlah disumbangkan kepada tabung bantuan rakyat Palestin.

Barangkali ia boleh dilaksanakan oleh NGO.

Setakat ini dilihat seperti tiada mana-mana pihak tertarik dengan isu yang saya kemukakan sejak 5.1.2009 kepada banyak pihak. Saya juga mengajak ia dibincangkan di komuniti penyair esastera.com tetapi nampaknya ia tidak menarik untuk dibincangkan.

Perkara yang mendapat perhatian di esastera.com setakat ini ialah berkaitan peluang untuk merebut hadiah! Setakat ini fahamlah saya bahawa golongan seniman yang juga peka (seperti saranan Azizi Hj Abdullah semasa berlangsung Bengkel Penulisan Kreatif Inspen Alor Setar pada 28.11.2008) itu lebih mementingkan perjuangan untuk 'mengisi tembolok atau kantung' semata-mata. Apa kena mengena dengan penderitaan warga Palestin. Biarlah mereka bertelagah, kita peduli apa. Mereka berperang sejak dahulu jika diambilkira fakta sejarah adalah kerana zionis bermusuh dengan orang Arab disebabkan nasab keturunan. Zionis dari Sarah dan Arab dari Hajar, kedua-duanya adalah isteri Nabi Allah Ibrahim a.s.

Jika mereka hendak berbunuhan, biarlah. Posisinya jauh dari rumah kita. Kita masih boleh tidur nyenyak.

Andai begitulah sikap kita, jelaslah bahawa stigma kasihkan dunia atau hubbudunia masih tebal meskipun kita sudah hampir sedekad berada di alaf baru yang kejam dan tidak cakna!

Begitukah sikap kita?

Salam.

ABDUL HALIM YAACOB


http://www.esastera.com

Sofeakhadija said...

he he

ARIS AZIZ said...

Aku baru saja termasuk ke Blog Mu.
Geno mu tok beghi ke aku alamat blog mu tu.
Belum untuk memberi sebarang rungutan kerana aku memahami kawan kawan aku. Kawan Kawan aku adalah kebanggaan dalam hidup aku. Aris Aziz

Calipso said...

pyan
bila lu nak deklamsi lagi...

gua rindu macam yang dulu-dulu tu...

jalanan depan masjid india dah tak ada lagi... betapa indanya...

JABAR ISNIN said...

brader,
masih lagi ingat gua? jabar isnin

JABAR ISNIN said...

Assalamualaikum beb!
Masih ingat lagi dgn gua? jabar

Panglima Perang Cyber said...

Saya mahu komen pyan tentang puisi pendek saya ini.


DULU rakyat taat raja dan negara
KINI rakyat sudah berani menderhaka.

DULU rakyat suka melihat Raja
KINI Raja tidak lagi utama di mata

DULU rakyat merasa diri laksana hamba
KINI rakyat merasa dirinya RAJA

DULU rakyat tak berani menatap mata
KINI raja pula tunduk sebak di dada.

DULU Raja tetap Raja seluruh warga
KINI Raja dihina dicaci oleh munafik dan kafir termasuk alim ulama baginda



Harap dapat menjadi teladan untuk kita..

sir NIK said...

tabik pada saudara..kata2 yang sangat tajam..

Nasirudin Anjud said...

Ini lu ini blog lu. Selamat tahun baru 2021 tahun hadapan.

muhaiminsulam said...

biar kaki di sini
jiwa aku punya negeri

suara aku tidak mati
meski tenggelam dalam ributsalji

BudAk hijAu said...

macam kenal!






tak..tak..tak....sj jew...heheheh..

:D

HAJAR DZOL said...

always wanted to be like you...

very very (5x very la) talented...;]

Parpu Kari said...

salam perkenalan brader Pyan....

Aidi Rahimi Ibrahim said...

Pyan, gua adalah saki baki "mat lepak" kat CM dulu kala 1980an - 1990an. Lega dapat tau lu ada blog. Gua pun ada blog. Lama rasa tak dengar lu baca sajak secara live.

chepsmore said...

aku link blog kau pyanhabib..

BAZAIE AHMAD said...

salam brother Pyan, gua baru terjumpa lu punya blog.. sebab gua baru buat blog... jadi kita berbicara dalam blog masing-masing.. nak berjumpa susah juga sebab gua sudah jauh di Kuantan sekarang.

tak balik kampung ke US ke (hanya orang Ulu Senduk je yang tau)..

Salam untuk isteri dan anak-anak..
kalau rajin singah-singah le ke blog gua yang sedang dalam pembinaan.. dulu gua buat web aje.

siti aurora said...

gua tak sangka dalam sibuk tergagap-gagap berkarya, ada masa jugak lu bikin blog. SALUT!

gayour said...

hi, i'm GAYOUR, you're NOT!

heh!

mat said...

hai paklang

hai said...

Eh jumpa lagi...thn 88-89,saya selalu lepak kat CM,kat situ mula kenal abg.Pastu asal terserempak je,abg mesti ajak minum.Sebenarnya saya tak sampai hati nak tolak,tkt tersinggung..tambahan plak member abg,mamat pelukis kat situ pernah intai dalam kocek baju dia dulu,baru ajak saya g minum..syahdu tol..tu yang saya abih2 pun pekena teh tarik..tak berani nak order roti canai.Lgpun pun abg cakap"Jom dik,g minum..."

Pyanhabib said...

gayour,
ha!

mat,
sapa nih?

hai,
hai?
(mana blog?)

kamal sabran said...

salam, lu memang baik punye ;)

magodelcaffe said...

hello pyanhabib!
nice to meet you
regards from Italy

mat said...

paklang balik mengundi kat bukit gantang tak?

DrSam said...

salam persinggahan,
selalu jeling-jeling kamu brader, kalau terserempak kat CM dulu-dulu. kagum!

hai said...

Salam bang,haa skrg dah ada blog..nanti singgah la...saya belanja teh tarik...

matakucing said...

brader pyan, lu turun coliseum tak 28 mac ni..tgk filem "Kembara Seniman Jalanan". Jom la :P

Pyanhabib said...

matakucing,
mana tau?

Zubli Zainordin said...

Pyanhabib

Masih kah kau ingat..?

Ini gua, Zubli.

matakucing said...

brader pyan,
finas bgtau hehehe
jom la brader pyan
nnt kita nge "teh"

Anak Pendang Sekeluarga said...

Salam ziarah,,sebuah blog yang menarik,,,jemput ziarah ke blog saya untuk tujuan muzakarah dan sila add blog saya sebagai rakan blog anda...Jazakallahkhair....

Zach Van Alley said...
This comment has been removed by the author.
HASMORA MASNURI said...

salam pakcik pyan,

okla ye panggil pakcik.. sbb masa pakcik petah berpuisi saya baru pandai bercakap.. er.. ni bukan fakta, fantasi semata.. huh.. penat baca komen2 atas nih..

dulu pernah kenal nama.. skrg kenal muka.. hem.. bertuah saya

jeebond said...

ini plak blog gua.. hehehe

http://bloglist-politik.blogspot.com/

aznan said...

bro..gua hari2 lepak Deen ngan anak bini gua..tak pernah nampak lu pun..

ez said...

salam..abg pyan..ape kabar?

kasutlama said...

BRO,
BLOG LU...

RINGAN.....

BLE.....

AKU SUKER....!

el-jober said...

dulu dan kini manusia mati meninggalkan nama akan datang yg pasti
meninggalkan blog yang ternama..

gotahlantun said...

a. ABUK PUN TARAK...!
b. BUAT SEMAK JER...!
c. IDUP LU...!
d. IDUP GUA...!

warna said...

aku dah bosan
aku dah bosan
aku dah bosan
aku dah bosan
aku dah bosan
aku dah bosan
aku dah bosan
aku dah bosan
aku dah bosan
aku dah bosan
aku dah bosan
dengan cerita kertas nipis besar dan lebar itu

zizie ali said...

macam biasa bila tengok warung ramai pengunjung, aku pun singgah juga. apalagi kalu glamer punya orang pun singgah juga.
te obeng kure manih so. ayer batu bubuh limo butir sudoh...

teratakbonda said...

salam brader pyan, aku pernah jual vcd cetak rompak kat lu kira2 8 tahun lalu...lu dtg dgn wife lu. then lu kasi sama aku bisnes kad as a editor...sampai lani aku dok simpan lu punya kad...x tau bila lagi dpt jumpa sama lu..BTW semoga panjang umur murah rezeki...wassalam

pEnDiTa_GiLa said...

wow, pyan habib!

osman tikus!

haha..

x sangka bro pun ade blog..

muke bro cam ramli sarip la skang,serius!

jemput dtg blog saye bro..

komen n bagi pendapat..

thanks!

:)

Cg said...

agak-agak kalau komen saya terselit antara ratus-ratus komen disini saudara pyanhabib perasan tak?



http://chronicgerillagallery.blogspot.com/

Cg said...

owh rupanya beliau perasan komen saya...

kakchik said...

Salam brader, ampun ehh...kita baru jumpa blog brader..kat sini rupanya yer...brader tau kita dah tukar unit kan...kalau ada masa mai la pekena teh tarik kat shareezma...tapi kan brader, restoran tu dah tukau nama...skang brader lepak mana? dalam pada kak reen ya...

kakchik said...

aisehhh brader...bukan 'dalam',salam pada kak reen..ampun kita silap type tu...ok la brader..kita cau dulu..

Pena Alam said...

Oh pyanhabib.. nama mu ku dengar sejak dulu. now berada di sini 'dgn mu' membaca tulisanmu...bahagianya...

Faizah Azaman said...

Salam

En. Pyan, saya Faizah dari Anbakri Publika Sdn Bhd ingin menjemput En. Pyan ke Pelancaran Novel Bidadari Dari Syurga. Boleh saya dapatkan emel untuk dihantarkan surat dan kad jemputan.

Terima kasih.

Si Pekik A.K.A Si Pekak said...

Kalau LU ALL BERANI.. CHECK THIS OUT FOR OUR VERSION OF ANTI-NAJIB STANCE!
JUST UR CHICKEN OR ASS HOLE?!!Go for Sarang Seni Pekik Blog!!

Pyanhabib said...

faizah,
salam. ini alamat saya:
Pyanhabib@gmail.com

puganja said...

asdasd

Bro knie said...

salam ziarah...

meorpestajiwa said...

bila mau update boss?sangat lama mau tunggu..hahaha

Zura Firdaus B. Japri said...

Wahahahahahahaha dapek yo den baco cerito luncai2 yg benapeh napas mo den. T.q bro pyan!

religionspirituality said...

osman tikus!!! hahahha
aku rindu dengan osman tikus penyelok saku...

FakirFikir said...

Salam Pyan,
Sedari kecil aku kenal pyanhabib, walaupun pyanhabib tak pernah kenal aku seumur usianya. Teruskan menulis Sdr.

Mrkolumpo said...

salam abg pyan...
gua mmg peminat filem kembara seniman jalanan...termasuk minat dgn abang nasir,abg amy dan juga abg pyan...tapi skrg gua dah lama tak dgr citer dari abg pyan...awat dah tak berlakon???abg punye lakonan best apa...mmg real dan menjadi...sampai gua naik benci tgk adegan abg togak beer dalam hotel tuh hahahaha..anyway salute bro...gua caya sama lu

Rantong said...

Salam ziarah. Sekadar membuat hebahan. Mungkin ini dapat membantu orang-orang kita diwaktu gawat sekarang.

Rancangan "Who Wants To Be A MillionaireBlogger.Net" kini, ke udara di screen komputer anda. Sertai & daftar sekarang. Kemasukan adalah PERCUMA...

Reformer Princess said...

salam ziarah
salam dari rantauan
salam puisi =]
salam seni

relevan said...

Suara itu buat kau pyan...salam

IbnuNafis said...

Assalamu'alaikum

Salam ziarah saudara pyanhabib, Semoga ALlah merahmati kita semua (umat Islam) hendaknya.. Aminn Ya Robb

Dewakomunis said...

pyan

Qibran said...

beb!

SarjaN yO said...

Abg Pyan...
saya peminat abang sejak saya mula mengenali sastera dan puisi lagi...
harap ababg sudi jadi rakan blogger saya...
saya pun baru lagi dalam arena blog ni...

budak kampung online said...

Gua lu, lu bukan gua. Gua Musang kelantan.... keh koh kah

D'Rimba said...

Salam sahabat Pian Habib yang dirahmati Allah...............

faziz ar said...

salam pyan.. mohon lalu lu punya gua.. saya minat lu punya sajak sejak 80an lagi... central market, lorong masjid india tempat seniman jalanan.. yang lebih ikhlas dari seniman negara.. heihei..mohon berhubungan dalam dunia maya..
arap lu terima gua..

matakucing said...

fuhyooo gambar baruuuu

azmietaha said...

Assalamualaikum. Aku pernah jadi 'anak-anak kelkatu yang menghurung tiang-tiang lampu sekitar K.L mengerumuni RAJA KELKATU baca sajak!'
Ingin bersalam dengan brader, kalau sudilah... sebab "aku bukan anak seorang WAIBI' aku rakyat marhaen kelas tiga sahaja titik.

ikhwanmuda said...

jari-jemariku berurat. naik berulat. menekan tombol-tombol kekunci digital. sang politikus hitam muncul di skrin lcd. phhhuiiii!!! aku bukan org perak. tapi aku mahu berak di muka dia...

situkanghambar said...

terima kasih, sudi singgah.
malahan mengulas.

Management Consultant said...

Masya Allah, tuan orang terkenal..

speckurosaklagi said...

yeah..

DR 1221 said...

Meminati sajak2 u yg bernas selagi tiada unsur2 politik.

p/s ada orang suruh u lawan mahathir ? siapa ? Ngeh ngeh ngeh

mazz delicacies said...

wah, sudah ada foto... bagus bagus bagus...

amalhaj said...

ini gua ini blog gua.... haiya gua sudah keliru sama gua, lu lain la orang sudah terkenal....

kelompen said...

allo bro, gua respect lu lama lama lama dah, tahun 83 kita pnah lepak di bangkok bank sama isnin tawaf, gua masa tu lepas spm gi jenjalan kl. gua tgok lu baca puisi suara suara suara..gua pnah g anak alam padang merbok, gua ikut respet lu masa d mastika, pe pun terus kan perjuangan mencari makan. Gua ingat puisi lu laparku menari nari,salam hormat salam puisi gua pun baru melangkah ikut lu, huluirlah tongkat kalau gua jatuh ble kaaa? kelompen377.blogspot,com

~PakKaramu~ said...

Pak karamu melawat blog anda

Amatt De'bugis said...

aku adalah peminat brader pyanhabib....sejak dulu lg masa drjh 3 hehehhhe...'org lain sudah merdeka,aku beluuuum.'
masa aku keja kat kl,selalu lepak2 kat CM,hrp2 dpt jumpa brader pyan tp xde plak.....apa2pun teruskan suara2 laungan keikhlasan n kejujuran...

Kucing Parsi said...

bro pyan...

gua tiru stail lu sebab banyak orang banggang datang gua punya blog...

yang tahun 2020 tu

tak tahu nak letak kat mana

nanti orang bangang tak baca pulak!!!

penjualubat said...

Assalamualaikum Brader Pyan,dulu dlm tahun 80an saya kerja kat KL,skrg dah balik kampung,dulu selalu nampak brader Pyan kat dayabumi atau central market,lama betul tak tengok brader Pyan,ni pun baru jumpa blog brader Pyan,syukur Brader Pyan masih OK..

piji said...

yes tul ke lu osman tikus...eee best siot jumpe blog lu pyan..

engkuazri said...

salam kepada encik pyan, saya cuma menonton filem lakonan tuan dulu, walaupun ambik sastera dan dapat A1 msa SPM tapi puisi sajak semua tak brape nak menjadi...sendiri dengar sendiri sakit telinga,
salam perkenalan dari saya
engkuazri.wordpress.com

S90 said...

salut sama lu!
salut dengan sangat!

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥ said...

cun seyh gambar :D

b.tan said...

salam, bro....
aku dah lama kenal pyanhabib, sejak aku sekolah lagi. muka pyan keluar dalam utusan malaysia. apa dia kata. dia kata: esok jangan fikir, esok kerja tuhan. masa tu aku tingkatan 1 tahun 1981. aku gunting dan aku simpan sampai sekarang.

lepas tu (three, ha,ha,ha), aku jumpa gambar pyan dalam majalah apa tah tengah baca sajak, pun aku gunting dan aku simpan.

tapi ada satu gambar pyan tengah menulis, hilang di telan api kerana dibakar bersama beberapa contengan aku dan satu fail sajak-sajak, nasib baik aku ada salinan sajak tu. malangnya tak semua yang aku ada salinannya.

lagi satu yang aku ingat ialah cinta umpama kentut, ditahan terkemut-kemut.
dan lagi satu "aku berlari menyonsong mentari berangkat, aku bayangkan ku genggam erat tangan-Mu.

Budak Nakal said...

Klik2

Bro Pyan, ini teknik sebar virus ke?

Hahaha..

Pyanhabib said...

terima kasih kepada semua pengunjung/pengomen. terima kasih terima kasih.

b.tan,
terima kasih terima kasih. cuma saya ingin maklumkan bahawa saya tidak pernah menulis ayat `cinta umpama kentut...' dan tiga perkataan seterusnya. terima kasih.

sang kegelapan said...
This comment has been removed by the author.
sang kegelapan said...

bro pyan..saye suke cara bro pyan posting entry..buatkan saye bagai akar mencari air..teruskan bro pyan..senang2 ziarah rumah saya..
http://sangkegelapan.blogspot.com

AnakMerdeka said...

Salam.
Anggaplah ini sebagai apa sahaja, surat terbuka, keritikan, pendapat.

Seniman atas apa juga kedudukannya, penyanyi, penyajak, pelakon, penulis atau apa sahaja, adalah ikon kepada ramai pengikut peminat.

Aku rasa, tak patut seniman mempolitikkan diri, mengizinkan diri dipolitikkan malah berbicara atas pentas politik. Kerana peminat dan pengikut seniman biasanya tidak mempunyai sepadan, tanpa mengira bangsa, agama dan fahaman politik.

Seniman dan ulamak, sepatutnya diletakkan di paras yang tinggi dan bukan bercampur gaul atau malah merasakan dirinya ahli politik, yang melupakan matlamat asal untuk membimbing atau memberi ilmu, sebaliknya mencari kesalahan dan mencerca.

Sekian
www.anak2merdeka.blogspot.com

Deanz said...

Salam bro...

2020..(?) Adakah lagi aku?

sniper said...

ke 180
boleh ke tidak

love wooden shoes said...

suka giler pyanhabib ader blog..
semoga sihat2 selalu2..

boon_cheet said...

gua lawat laman luu...
gua baca saja luu...
gua respek luu...
gua kenal luu...

tapi...
lu jangan tanya gua...
luu sapaaaaaaaaa....

«Oldest ‹Older   1 – 200 of 332   Newer› Newest»