Friday, February 19, 2010

`my name is pyan, pyanhabib'

"DALAM facebook terdapat enam orang guna nama lu. Tolong add gua supaya gua tidak salah orang dan gua berhubung dengan `Pyanhabib’ yang sebenar," demikian e-mel yang saya terima daripada seorang rakan dari TV3. BACA kolum gua di mstar online, di sini

GAMBAR penyendal: gua bersama gefren merangkap setiausaha gua. lain-lain cerita? tarak!

27 comments:

Fa-T said...

walaupun kita berNAMA...
walaupun NAMA kita tak terNAMA...
namun ia tetap hak kita...

jahanam si copycat...

dariana said...

tere nam pyan, pyanhabib.
mengingat dan menyebut nama mesti kita ingat wajahnya.
mengingat dan menyebut nama DIA. tandanya Dia pasti Wujud.
nama juga adalah maruah...dipuji atau kena kutuk adalah nama itulah.
ok. afiat n berbahagia bro!

tauficq. mohammad said...

ade ape pada nama...

jo said...

sampai nama pun kena kopiket...
hehe...ramai betul peminatnya...

KiLaT said...

nama bapak saya Ismail. orang panggil saya KiLaT. bukan orang panggil saya........

pye:rudz said...

kes kecurian identiti dewasa kini semakin membimbangkan. nasib baik saya orang spanyol (apa kena-menegana spanyol dengan kecurian identiti saya pun tidak pasti).

Abdul.Fatah.Firdaus (affah) said...

tak apa. nama tetap pada kita. jangan risau2.

kelompen said...

bro..
org yang menggunakan NAMA org len
sebab dia TADAK nama, dia tidsk akan kekal LAMA..
Budaya meniru budaya celaru..
Gua caya lu tetap lu Pyanhabib yg gua kenal

Hashim Zabidi said...

Ada nama menunjukkan ada orangnya.
Bila ada nama ada orang yang empunya nama itu. Itu sangat pasti.

budak kampung online said...

jika orang yang guna nama tu berkata lucah dan maki hamun.. sapa yang kena.. mesti yang ori kena kan.. ha..ha...

amirnazrin said...

hahaha.sampai ada yang tangkap cintan dengan klon abg.

nahmy said...

dah lama menanti kelahiran seorang 'james bond' melayu...akhirnya!. pyan...pyanhabib...

relevan said...

Nama yang bernama NAMA..

gemagong said...

bro nya nama dalam friend fb saya bukan orang lain kan...he2....takut tersalah ngorat...

sang kamen said...

aku add die dulu.. lepas aku bace artikel lu aku cek balik die dah buang aku dri list friend

Bukan Sepet said...

... Sindrom ni jadik kat org popular aja bang.

Cam abang. Cam james bond.

Kalau nak pandang sudut positifnya, eh... kira ramai jugalah anak dara mengigaukan 'abang', tidur tak lena, mandia tak basah, sebab sudah perasan 'abang' layan dia.

halamak. bancau.

NEOFISHY said...

aiseymen brader....bila nak pakai tanjak dengan keris kontot?

alang said...

Bro, gua sebenarnya jeles sgt dengan lu. Nampak sgt Bro ni famous tahap Gaban, sebab tu diorang guna nama Bro. So, tahniah bro kerana menjadi idola byk anak muda termasuk la gua.

P/s Gua konpius, Apasal la gua tak boleh register facebook guna nama John Travolta. Adehhh.

j or ji said...

1. Saya dah tukar nama jadi best pun takda sapa tiru.

2. Jika ada isi mestilah ada bekasnya,jika ada benda,mestilah ada namanya - m.nasir.

3. Eh! ini Pyanhabib original ke ni? betul ke ni?

:P

pakcik kordi said...

orang femes la katakan!=)

benludin said...

nama gelfren 'habibah'?

kuchalana said...

salam yop...

sibuk betul skang yer...

Semoga terus diberikan kekuatan dalam perjuangan..

Ole..

Butaseni@Wan Raja said...

Yang enam penyamun tu siap add ramai awek dalam FB diorang tu yang tak tahan tu.
ini menunjukkan PyanHabib memang ada aura hehehe

ps:lawa girlfrend pak incik :D

Danielle_Corleone said...

nanti kita pekena teh lagi bro! ha ha!

Rasmi Mamat said...

err.. sy pun dah jd rakan 'pyanhabib' kat FB. Lepas baca ni nak cek balik itu yg original ke yg spicy hahaha

lonelyroseblack said...

nama sangat penting bang...tanpa nama, siapalah kita...

BAZAIE AHMAD said...

alooo brader pyanhabib original.. adakah orang yang lu maksudkan itu gua...sbb gua pernah htar mesej pada lu seakan2 macamtu..dan gua dari tpt yg di maksudkan..