Tuesday, February 9, 2010

meh, cari nasi!

ZUHUR tadi gua singgah petronas tepi hewey mrr2, masa gua masuk bilik air, ada nota basah dia atas singki: `zambry menang. mahkamah putuskan keputusan azlan shah ikut perlembagaan. lepas ni tak payah buat p'raya dah. suruh raja je pilih wakil rakyat dengan mb. lepas ni agong boleh suka hati je kalau mau pecat pm' (gua kutip sepenuhnya nota itu)

* gua cepat-cepat suruh bini drive balik rumah cari nasi.

GAMBAR ini tidak ada kena-mengena dengan keputusan mahkamah dan gua pun tidak ada sangkut paut dengan kes dr zambry dan nizar. gambar menunjukkan gua dengan gembira dan sukacitanya sewaktu melancarkan cerpen-novel karya gerombolan lelaki urban - sindiket sol-jah -berjodol `siapa kekah bidan sepiah' di rumah pena, tidak jauh dari istana negara.

32 comments:

Duniaku said...

'apo nak dikato...?',Tetiba aje hari aku pun termuntah..

SyawaL said...

Nota tu benar sungguh....heheh

JABAR ISNIN said...

inilah Malaysia yg ku cintai. Bravoooo

Anak Sungai Derhaka said...

Bro..

Zunar turun Seberang Jaya, Sabtu dan Ahad yang lepas.. Pasal apa lu tak turun?

Water Lily said...

...apa pun kita kenalah terus kan hidup.

terus makan nasi juga!

Tak gitu bang? :)

jeansLusuh said...

Bang .. nehe nehe nehe .. zambry sedang bergumbira sakan sekarang neh .. tengah berlari larian diatas padang golof kat atas keretapi dan last sekali panjat pokok bergayut gayutan dengan teman temannya .. hua hua hua ..

pakcik kordi said...

tghari td dgr zambri mng....=(

faizsaaid said...

mantap

abgBro said...

5-0 tuhh...kalu men cabut lidi pun sekurang2nya dpt gak sebtg dua...haa!

kelompen said...

salam bro
gua suka puisi lu..
laparku menari nari
laparku bernyanyi nyanyi
tulangku diunggun garam
tulangku pesona dendam
sebelum lapar digoda tanah,
beriku seulas isi
seulas isi mengisi pilu
seulas isi mengisi dagingku..(dengan maaf kakau gua tak ikut susunan...)
(benar kita akan terus makan nasi)

Baby Tiger said...

bang, saya suka abang yang hepi waktu lancar buku siapa kekah bidan sepiah. hehehehhe

KiLaT said...

gua pun cari nasi jugaklah... dalam dok pulun nasik tu, gua teringat kat abang Z ngan abang N. gua setop makan nasi... sebabb tompok kat bawak meja dah macam nak nangis tunggu bahagian dia.

~KiLaT~ nak tanam pokok nasi..

Hashim Zabidi said...

Jangan itu macam kawan. Saya punya undi mau taruk mana ?

pye:rudz said...

saya kalau lapar benar memang mesti pekena nasik.

Fa-T said...

nasik lauk pe.. nasi kosong..?

semut api said...

tahniah bro...

dah dapat MB yang sebenar-benarnya..

;)

jo said...

saya dgn nasik pun dah macam adik beradik..








terus rasa nak cari nasi skarang ni!

Shemmi said...

saya wlp benar-benar lapar..
tetap takkan pilih nasi...

jOnOs said...

Isu ini mesti masuk Dalam Kartun.

RajaLintan® said...

1) nota jamban
2) perlembagaan azlan,raja yg pilih YB
3) agong boleh pecat PM
4) gua dengan lu sama2 kena cari nasi

ubilepih said...

PERIUK NASIK...
teringat lagu TUDUNG PERIUK..ahak..ahak

relevan said...

Maju makmur Perak..

Bekas awek gua orang Perak..

bofoyengfeng said...

gua pun nak kena carik nasik lepas baca blog pak pyan ni..

mamai said...

agak-agak raja tu makan apa yer nasi atau orang

lorihantu said...

lu buat perkara yang paling betul ketika nak marah!!!

aisyahuseinrais said...

muka girang

ajip said...

bro pyan

menyampah la tengok logo kat atas sebelah kanan tu

lonelyroseblack said...

kalau nak nasi sedap, kari kepala ikan, mai kedai gua, transfer road, penang.. :)

situkanghambar said...

salam.

bole ke sy nk ucapkan,

"itu tuan engkau, bukan tuan aku"


huhuuh

dariana said...

Masuk kandang kambing mengebeeek
Masuk kandang kerbau menguaaaak
Masuk kandang lembu mengeluuuuuuuh
Masuk kandang mbry-bry memahkamaaah

j or ji said...

marah benar, sampai kene makan nasik..

Melorian said...

macamana nak folo neh