Wednesday, December 9, 2009

kapitalis

tengok? terbocor sahaja hal sajak gua divideokelipkan dan sedap-sedap itu kompeni mentedarah hasil karya gua, itu videoklip sudah didelete dari youtube!

* gua bercakap pasal sajak gua yang divideoklipkan (kemudian dijual kepada RTM (?) dan si kapitalis mentedarah hasil darinya), gua belum sampai bercakap pasal saman.

22 comments:

Pipiyapong said...

Kalau saman ada menang juta juta, jangan lupa turun Alima. Gua tunggu sana.

speckurosaklagi said...

try saman tgk abg...

sang kegelapan said...

saman pon sodap tu bro pyan....

jo said...

saman2...hak cipta terpelihara tu...heh!

mamai said...

bro lu mau saman ka

endiem said...

saman jangan tak saman

hai said...

try le..semenjak 2 menjak ni nampaknya artis2 asyik menang kes saman je!!

Nabil Fizri said...

Dpt 2j mcm amy search,
share abg!

Bukan Sepet said...

Tak yah peninglah bang.

Kalau nak saman, gohead! Banyak masa, duit terkorban nanti bang! Tapi maruah yang penting kan bang?

Tapi kalau abg malas nak pikir, let go ajalah bang. Dia pun dah mencecet larik tuu. Bior kat akhirat aja setel nya.

Eh, jgn pandang saya lak bang!
Tak, bang. Bukan saya yg buat bang.

Sumpah! 1 video youtube pun aku takder.

bofoyengfeng said...

jangan bang...jangan..jangan tak saman.

dariana said...

'kalau takut dengan risiko, usah bicara tentang perjuangan....'

waaaaah...saman jangan tak saman. usah biarkan mereka per'horse'kan kita.

Fa-T said...

ahaha... saman... kalo tak pak pyan tak saman kite tangkap tokey dia suruh minum 3 tempayan air kat terusan wan mat saman!

AMMOSHAM said...

hak cipta terpelihara tu idea kapitalis bro.

takyah saman laa. seni untuk masyarakat.

RajaLintan® said...

Adess letup sana letup sini tp tak saman-saman jugak hahahah...kalau lu biar hal ni, nanti budak2 tu buat lagi bro...saman je, niat nk mengajar.

JimAlifSiin said...

"(kemudian dijual kepada RTM (?)"
..gua rasa, lu cari peguam, lu jejak karya lu di RTM..sampai sana, lu claim la yang karya tu, lu yang punya
..kalau nak bukti, lu bawa la 'black & white' karya lu!
sori..gua tengok nama lu di 'Darul Kartun', gua meracau...

Keylee Daud said...

cari dan jentik telinga dia kuat kuat

akiart said...

nak saman konon....lu punya saman parking pi setel dulu

handhalah ibnu kamil said...

biasak la tu.

saman je la uncle.
hehehe.

akulafix said...

saman,jgn xsaman....

abgBro said...

bro tempoh utk peramp0k mintak maap dah tamat, duit royalti dah abis depa balun...lu yg wat keje sakit2 pale, depa yg senang lenang kaut untung...xaci ni...saman je bro samannn...

BelalangDewa said...

apa pasal lu lama tak masuk blog gua...?

Mr. Sham@poksey said...

mung nok samang orang pyan...? mung tu sapo....? acu oyak gak...

kito tgk setaro mano abe pyan kito ni gedebe.... berani ko dio bakar mahkamah tuh cam budak kelate bakar stadium....