Sunday, January 24, 2010

bernama tv

berikut ini adalah sms gua kepada rakan pengarang akhbar arus perdana selepas gua `tertengok' berita tengah hari bernama tv:
1. `brader, sat tadi kat bernama tv gua `tertengok' ada semacam belasungkawa tun ghazali shafie, ada gambar latar (gambar lama tetapi jelas), gua `rasa' itu gambar tun dr ismail bukan tun ghazali. (betulkan kalau gua salah)'

*round berita bernama tv berikutnya pada pukul 3.30 petang, gua `tertengok' gambar latar belasungkawa tersebut sudah tiada.

2. gua juga ada `tertengok' pada berita bernama tv berikutnya: detik antara rais yatim bercakap, keluar gambar budayawan, ulama, aktivis politik HAMKA (juga dalam bentuk seakan belasungkawa).

*caption gambar: HAMKA (abdul malik amrullah). caption itu sepatutnya: HAMKA (haji abdul malik karim amrullah)

sekian.

20 comments:

abuyon said...

salam bro,

Betapa pronya TV kita,
selalu sangat tangkap
dan muat!

kulupSakah said...

tih tih tih!
(komen gua ini pun sekadar tangkap muat je)

amalhaj said...

ntah bro! teman dah lamer xnengok siaran tv tapi nengok tv ari2 maaaaa

KiLaT said...

PEKA

~KiLaT~ dialog KSJ 'gua pekak...'

benludin said...

bernama yg tersilap nama

kelompen said...

salam bro..
lupa lalai atau tak cakne?
org temerloh cakap ..lepa, ledey popaleh..

mamai said...

tak ada bahan bro hahaha sib baik aku tak tengok

Hashim Zabidi said...

Waduh! mata kamu macam helang tunggal
tajam bagai mata dawai
nampak segala jelas yang terabai
gua angkat tabik sama lu Pyan.

dariana said...

cakap siang pandang2, cakap malam dengar2
cakap siam swadikap2, cakap tv banyak juga silap.

akram izamy said...

eagle eye...terbaekk aa..

relevan said...

Ha ha..ramai yang tak perasan..

Bukan Sepet said...

Sama lu kita salut
Lu memang hero
Kita pun kecut perut tengok dari jauh
Sama lu kita salut
Lu memang jebat
Biar dah banyak parut masih lagi ligat

(Salut: Kumpulan Spider)

Panglipulara© said...

Jangan nanti gambar kepala kak ros bernama bubuh body jennifer lopeh dh la...haru !!!

Fa-T said...

tangkap muat... tapi memanjang longgar...

Shemmi said...

kau yang bernama tv

ubilepih said...

mata seorang EDITOR..ahakk.ahak..tunggu pilem TV..:)

alunbm said...
This comment has been removed by the author.
jOnOs said...

tuh tuh tuh!
(komen gua ini pun sekadar back-up komen Kulup Sakah je. Tapi ada sikit-sikit bunyi mencarut itu, abaikan saja!Sedangkan TV pun buat silap. Inikan pula guaaaa.)

a.k.u.p.e.n.t.o.i said...

lu memang prihatin...sakit lu dah ok?

misnona said...

aku pernah kerja di jalan ampang hilir, rumah gtan sri ghazali. di rumah itu sharifuddin, bakhtiar dan jill elizabeth (omputih asal Devon), masa tu yanti jadi driver mem.opis mem dekat rumah pena je. rumput mutiara! saja buat catatan walaupun blog lama. nostalgia kan?