Saturday, January 30, 2010

sambilan sepenuh masa

MENYUNTING novel dan buku adalah perkara yang tidak pernah saya fikirkan tetapi saya pernah `terfikir’ untuk melakukan kerja-kerja ini secara sambilan. Dalam kata lain, mengisi masa terluang apabila saya ambil keputusan berhenti daripada tugas hakiki saya sebagai sub-editor di Utusan Malaysia.
baca seterusnya di sini

17 comments:

Fa-T said...

kerja keras.. jangan sampai KERAS!

amalhaj said...

assalamualaikum bro!
gunakanlah sepenuh kelebihan yang bro miliki itu kerana kelebihan itu adalah kurniaan Allah.
semoga sukses.

benludin said...

harap-harap tidak menyunting anak dara plak nanti....

kulupSakah said...

lepas tu tak leh tido, kacau gua tido malam2 buta..hisyy!!Rasa nak sunting dengan buku lima je....

Hashim Zabidi said...

Jangan tersalah sunting. nanti tersunting bunga taik ayam...

Pyanhabib said...

fa-t,
ha

amalhaj,
assalam. terima kasih

benludin,
isyyyy...nak klena budak ni...

kulup,
ceh, mengadu

pak hasim,
dah malam. pi tido!

akiart said...

takpa lepas ni lu jadi penyunting gambar pulak

DeeN said...

sunting menyunting neh mmg nampak sesuai ngan pak Pyan. Er... perlukah ku memanggil abang pyan? :p Wakakaka....! ~ deen ~

abuyon said...

salam bro,

sambil atau penuh, itu rezeki
dari Tuhan ..

ke guane :)

Ilmapung said...

pak ramai pengkarya tk suka editor.

ubilepih said...

Ting..ting..ting... kira duit..ahak..ahak.. dah sihat bro?

abgBro said...

nyambil2 pun bayaran tetap penuh...haa!

speckurosaklagi said...

kagum...

KiLaT said...

idup memang sarat dengan 'ter'.

KiLaT: gua 'ter'kentut.

relevan said...

Menyunting bunga..

[[~R*i*Y*s*E*s*L*a*D*y~ ]] said...

x semua ada bakat mcm abg pyan..
so teruskan perjuangan..huhuhu..
anyway thks pasal that's logo..
so at my blog dah ada logo tu..
thks again..

Danielle_Corleone said...

Teringin kerja saya sendiri abang bila baca cerita ini. he he.