Wednesday, January 20, 2010

kenapa saya tidak update blog?

kenapa saya tidak update blog?
sejak 1 januari hingga hari ini hanya ada tiga entri sahaja?
alasan: 1. malas (penyakit yang mesti rajin mengaku), banyak kerja kena setel, dipulun dari subuh ke subuh. 2. seminggu saya alami keracunan makanan, perut belah kanan macam dipulas-tarik. datangnya tidak tentu masa, kalau malam, mengerekot saya, bangun tidak boleh, duduk tidak boleh, baring tidak boleh, tidak tidur hingga ke siang. 3. seminggu saya demam, terbatuk kepala migrain, terbatuk kepala migrain!
*untuk keracunan dan demam ini, saya terpaksa muntah-jolokkeluarkan apa yang di dalam perut termasuk lauk ikan patin dan kerdas temerloh, roti canai, teh halia, air suam garam, air suam limau dan lauk kari kambing mamak kesayangan!
*ini jam gua mau rehat, gua mau sihat!

31 comments:

bofoyengfeng said...

semoga dikurnia kesihatan bang. amin.

benludin said...

mungkin tertelan tulang ikan patin...

*semoga sihat-menyihat hendaknya

R.K said...

Allah sayang , dia beri dugaan ..
^^

relevan said...

Erk bro..ikan patin Temerloh? Ini tentu muntah keluar sama tempoyak nye sekali..

Basuh Baju said...

Biasalah tu bro, ada masa senang dan sehat update selalu.

ada masa sempit dan sakit, jaranglah update.

ini sindrom semua blogger..hehe

ubilepih said...

semoga cepat2 sihat...kerdas pun bisa bro...angin...wa penah kena sampai macam nak ilang nyawa...mulai itu wa stop kerdas...tapi jering petai masih sental

Bukan Sepet said...

Selalu 'menari', sesekali duduklah dan rehat.

Nanti 'menari' semula ya!

Manager Kemat Hasan said...

salam. bang, cuba buat check up. kalau sakit perut sebelah kanan mungkin apendiks.

Pyanhabib said...

bofo,
untuk bofo juga, amin.

benludin,
ikan patin ternak, dalam isi banyak air, tak real!

R.K,
nikmat dari tuhan.

relevan,
entah, itu jam makan tak rasa tempoyak pun!

basuhbaju,
sindrom down blogger!

ubi,
ceh, nak tibai petai pun gua dah takoooot!

bukan sepet,
terima kasih. semua orang perlu `menari' baru hati gembira!

manager kemat,
terima kasih. kalau sakit lagi abang jumpa doktor.

gemagong said...

moga cukup rehat dan cepat sihat dan moga ALLAH menjauhi tuan dari segala penyakit yang marabahaya

ceri masam manis said...

selamat sihat cepat2

pakkordi said...

Bang, mungkin lu ada batu karang.

My 2 cent.

matakucing said...

serius aje..cepat sembuh brader

Fa-T said...

pak pyan... selamat rehat moga cepat sembuh

hai said...

kalo ya pun bang,x yah le citer segala mende yang kuar tu...adih!terasa perut aku plak menggelodak...kembang tekak terbayang patin masak tempoyak tu...huhuhu...

jo said...

get well soon bro..

endiem said...

semoga sihat kembali

rama-rama said...

banyak bersabar dan di doakan agar saudara sentiasa dikurniakan kesihatan.

noorlara said...

mudah-mudahan saudara bertambah sihat. Mudah mudahan tak kena keracunan makanan lagi. mudah mudahan penyakit malas nak update blog tu pun dah ditermuntahkan hahahaha (penyakit kebanyakan kite)

pakcik kordi said...

kasihan...kome org temerloh dah bese dh mkn mde2 gini..hehehe.....

semoga cpt sihat brader!

Pyanhabib said...

gemagong,
untuk tuan juga, semoga tuan dijauhi sakit dan marabahaya.

ceri,
sakit bukan datang selalu. tak apa. biar sihat pelan-pelan.

pakkordi,
batu karang? terima kasih. abang tengok-tengokkan nanti.

matakucing,
pelan-pelan.

fa-t,
tak apa. biar pelan-pelan. ni la time bermanja dengan bini, hah ha!

hai,
dah tercerita, nak buat lagu mana? patin masak tempoyakkkkk!

jo,
orit!

endiem,
emmm, terima kasih.

rama-rama,
tak apa. kita sakit bukan selalu.

noorlara,
terima kasih terima kasih.
hah hah ha!

Shemmi said...

kdg2 sakit itu sebenarnya rezeki @ nikmat yang Tuhan nak beri..
tapi ia dtg dgn kesakitan..dan kita selalunya 'berhempas pulas' pulak nak melawan supaya cepat2 sembuh...

INTAN RH said...

salam, saja nk kongsi.

mgkin termakan ikan patin yg mkn benda2 yg blh buat keracunan makanan. Kami dah pernah kena.

cerpelai said...

Ya.. Gua juga mahu mengaku yang gua juga malas...

Duniaku said...

Sakit itu rahmatNya.Moga-moga cepat sembuh hendakNya.

Hashim Zabidi said...

Gua pun sakit - masuk sepital di IJN 2 malam. Tapi apa-apa yg gua tak suka pada diri gua masih ada.

Gua dah siap lubang mau tanam itu ubat IJN hampir 1 kg beratnya.

Gua sekarang makan ubat tradisional.

Abdul.Fatah.Firdaus (affah) said...

moga cepat sihat insyaAllah.

boon_cheet said...

Bro... sikit je tu... Balun le lagi, jgn serik.. kerdas ke.. petai ke.. jering ke.. campur pulak gulai labu... pergggghhh...

akiart said...

saya?
keh keh keh
bukan gua?

kelompen said...

makan pelan pelan
telan pelan pelan
kunyah pelan pelan
jangan tak makan bro

Anonymous said...

Lovely tajam posting. Tidak pernah berpikir bahwa itu adalah ini mudah. Extolment untuk Anda!.