Sunday, April 12, 2009

catatan kecil tentang anwar ibrahim

`wah, pyan, bukit gantang bukan main lagi!' tegur saudara anwar ibrahim sewaktu terserempak dan gua berpelukan dengannya di satu majlis perkahwinan di damansara siang tadi. zooommm! kepala gua automatik terfokus ke pilihan raya kecil parlimen bukit gantang di mana gua sempat menjengok ramai bloggers, yang sejak hari penamaan calon hingga di malam pengumuman keputusan, bermarkas di belakang balai polis simpang, taiping, yang berhempas-pulas dengan wang saku sendiri.....
gua sekadar mengingatkan: betapa sekecil mana pun blog anda namun ia diikuti/dilihat/dibaca dan entri-entri di dalam blog anda tetap dihormati oleh manusia bernama anwar ibrahim, manusia yang rajin membaca dan tidak berdendam ini, sama ada anda menulis yang cantik-cantik atau yang hodoh-hodoh tentangnya.
`hah, pyanhabib sudah pakai bisnis kad!' katanya dan kami ketawa.

50 comments:

aranam said...

Assalamualaikum, Saudara Pyanhabib.

Catatan kecil yang amat bermakna.

perfectwater75 said...

Salam Bro Pyan!

Kenduri tadi boleh makan kari ke?

terima kasih kerana ziarahi blog saya...

apa agaknya yang tersurat dalam pertemuan Bro Pyan dengan DSAI tadi?

hehehehe!
thx!

CJ said...

bro! bisnes kad tu takkan anwar je dpt. aku pun nak juga. haha

benludin said...

bro,
tak ajak bung anwar mengeteh ke?

Pak Nik Bekeng said...

Gua tak berani nak sentuh anwar, apalagi peluk-peluk.
kena snap, habis gua! habis paper satu malaya keluar, dunia mana mau lari?

donmny said...

...itulah pak nuar yang melekat menepat

kulupSakah said...

oho patutla tak nak ngeteh bila gua ajak tadi..huuu!!

Fa-T said...
This comment has been removed by the author.
Fa-T said...

huh... lepas ni bleh la ngajak pak pyan ngajak pak nuar mengeteh di ali maju!

a.k.u.p.e.n.t.o.i said...

kami mau jip...macam encik punya..

sojar tanpa c4 said...

pos ler kad bisnis tuuuu...hehehe

nami o fish said...

nko rasa dia baca blog aku tak?aku tulis kenapa pasukan bolasepak kita jatuh.

aku harap kalau dia berjaya jadi PM,aku nak pasukan bolasepak malaysia naik macam dulu balik.aku ada tulis dalam blog aku.tu pun kalau dia baca.haha!

hai said...

Bro,u bisnes apa ek?

Pyanhabib said...

aranam,
:)

perfectwater,
yang terurat tak ada, yang dalam sampul surat pun tak ada!

cj,
bini9 gua punya kad, gua tarak!

benludin,
ajak. tapi gua sibuk, heh he!

pak nik,
gua tidak mahu niat yang buruk-buruk pada orang.

donmny,
anwar pernah jadi pengetua saya di yayasan anda tahun 70-an dahulu.

kulup,
heh he, dah tersurat!

fa-t,
kena jumpa yang kecik tu dulu... aaaa apa nama? ha, dahlia hana.

Pyanhabib said...

akupentoi,
jip? heh he!

sojar,
kad bini gua punyaaaaaAAA!

nami,
kalau dia baca.

hai,
bini punya kad.
(saya tak ada bisnis)

abdul mubin ismail said...

comfirm lu jadi calon PRU ke-13 nanti bro.. kalau lu jadi calon gua akan datang berkampung berkhemah dgn anak bini ke kawasan lu. kah3..

Ajami Hashim said...

yezza! pyanhabib jugak penggemar filem2 tamil! lu rock bro!

abgBro said...

bro..kapan mau ajak m.nasir juin kapal kita?

rupa tanpa wajah!

pye:rudz said...

gua tolong lu brader:
bisnis kad tu bukan pyan habib punya! tapi bini dia punyaaa!
jangan tanya lagiii!
hehehehe...

siti aurora said...

biasalah, ahli politik bila takde jawatan dalam kerajaan, apa lagi nak dibuat, baca blog je laa.

dapat gak curi idea2 bernas dari blogger2 yang lebih cerdik bercakap dari berpolitik. seperti kata pepatah omputeh :" Don't who can, do. Those who can't, teach".

siti aurora said...

eh, sori, pepatahnya ialah: Those who can, DO. Those who cant' TEACH.

Mamai said...

selagi kita hormat orang maka orang akan terus hormat kita tak gitu bro pian.........hormat tak boleh diminta dan dipaksa tapi diberi...

[[~R*i*Y*s*E*s**L*a*D*y~ ]] said...

huh..maner aci anwar jer dpt bisnes card u brO..
me pun nak gak..
nanti kim salam kat dia tau..kalau jumpa lg..

ubilepih said...

Blog wa yg kecil halus,sehalus semut merah dia baca gak ke bro...ha..ha..ha kalau dia baca tentu mengunakan kanta pembesar kan..he..he

daLyaanoon said...

brader pyan,
bisnis kad satu!!!

Danielle_Corleone said...

wah! seronoknya! gua nak jumpa dia bleh tak bro?

sang rakus angkasa said...

salam syahdu untuk pak pyan.pak pyan,jemput singgah ke blog saye yer..hihihihi

Fa-T said...

set time je.. bleh terus jumpa.. dahlia kembang semangkuk
ahahaha

BudAk hijAu said...

nak bisnes kad jugak!!nak 18...hehehe.

Pyanhabib said...

mubin,
orit, nanti lu tukang angkat beg!

ajami, yeah! sivaji the bossssss!

abgbro,
kapan?

pye:rudz,
ha, jangan lagi!

siti,
gua pun tak ada kerja.

mamai,
ya, semoga kita tidak memburukkan orang.

riyseslady,
adui, bisnis kad, bisnis kad!
(insya-Allah, akan sampaikan salam jika berjumpa dia)

ubilepih,
lu dok ghaib dalam taman negara apahal?

dalyaanoon,
bisnis kad lagi, hoih!

danielle,
ya, jumpalah dia bila kesempatan.

sang rakus,
terima kasih. saya akan singgah.

fa-t,
dahlia kembang semangkuk? ahha ha!

budakhijau,
pun mintak bisnis kad, isyyy...
(bukan gua punyaaaaa!)

Pa'chik said...

err... lu baca tidak blog gua bro?? kikiki...

siti aurora said...

aik.. senang betul nak ambik hati brader pyan nie... klu cam nie, gua pun nak buat bisnis kad banyak2 la, kasik kat mamak roti canai, drebar teksi dan penjaga stor kunyit.

tengkumenteri said...

pyan, kau jenguklah blog aku. aku ada bisnis kad,xdak ke

azhar said...

bro pyan bikin bisness???

aloy_paradoks said...

silalah buat kisah dua bukit satu batang..

Pyanhabib said...

pa'chik,
baca!

tengku,
azhar,
(gua tak ada hubungan `sedara mara' dengan kad, bisnis kad, buat kad, tukang kad. gua pun tak ada kad!)

aloy,
orang baca dengan `rasa' kelucahan yang terlampau, kang!

sang rakus angkasa said...

pak pyan!terima kaseh sangat2.hehehe
besar makna kunjungan pak.

abah alfi said...

bro, kesian kat siti aurora tu...2-3 kali dia nyampuk, takde pun org nak layan...lu komen la sikit bro...cakap la 'siti, i luv u, syg'...hehehhe..

David Odonkor said...

lu mmg otai !

revrie said...

tak kenal maka tak cinta.
Bermakna.

NASSURY IBRAHIM said...

Tuan punya tarikh catatan tahun 2020. Ini banyak kedepan daripada Mahathir. nassury.blogspot.com

benludin said...

weh Tuan..lama bebeno Raya nih!

bila nak update blog ?

DeeN said...

Gua yakin Pak Pyan dah lama tak baca entri gua sebab gua dah lama tak menulis entri yg bernas.. hahahaha!

Apapun, hidup Pak Pyan sivaji the boss!! :)

ilhamghaz... said...

salam saudara,
respect pada you dengan semua kelebihan yang saudara dapat semasa sekarang...walaupun kami semua kenal lama siapa saudara yang masih kekal dengan imej santai..tahniah dapat peluk DSAI hehe..chow bro!
salam.

Luq Hakim said...

salam,

terjumpa blog pyan lak. lama tak jumpa. Lawrence of Arabia!

Kartunis Gandum® said...

Bro Pyan...

apa habaq?...lama tak jenguk blog bro....

camber nak contact bro? bisa sms san ...

dariana said...

akhi pyan,
mencabar jangan sekali dicabar jangan lari.meh jenguk ana di keroncongdariana.blogspot.com

Mamai said...

bro pyan mana pie senyap ajer tak ada entry baru ka lama dah ku tunggu

Mamai said...

bro pyan mana pie senyap ajer tak ada entry baru ka lama dah ku tunggu

Anonymous said...

Hi my real name is Nancy and I'm a medical contemplate guy righteous trolling about here reading...I've got a hulking protrude on veneers coming up and include had to create a site in place of it...looking as a remedy for some contributors...anyone know anything just about veneers? Zealous to contribute? I am compiling a report @ getveneers.org. They are used to: conceal damaged, stained or misshaped surfaces of your teeth . I'm confident you know [b]cosmetic porcelain veneers[/b] are a procedure that last wishes as make teeth look altogether natural.

They are a passable choice to upgrade the aspect of your front teeth.

[b]color[/b]
[b]volume
go
appearance.
more heavy-duty and color firm than bonding[/b]

The great crap there cosmetic veneers is they tolerate a middle-of-the-road approach to long-lasting, major cosmetic changes. They can be reach-me-down to garb a number of dental conditions that affect the fa‡ade teeth including:

[b]Spaces between the teeth, diastemas
Warped or distorted teeth
Pulverized or chipped teeth
For all stained or discolored teeth
Plain or stained fillings
Disencumber teeth
Teeth discolored from medication or length of existence[/b]

If you are interested in contributing communication on porcelain veneers, please visit: [url=http://getveneers.org]cosmetic porcelain veneers[/url]