Thursday, May 7, 2009

OneBlack Malaysia, kopi O!

*mamak sentiasa kaya beberapa sen dalam segelas teh tarik bersusu, maka mulai 7 mei 2009, bersempena OneBlack Malaysia, kita rugikan mamak beberapa sen dalam kuantiti yang sama. tiada akta melarang kita berkopi o hitam pekat di khalayak ramai. meh, OneBlack Malaysia, kopi O!

36 comments:

sEmut said...

jom mengopi!

Mohammad Hariry said...

kopi che' nah chenderung balai ke, kopi al marbawi, lubok merbau?

Nizam.Ariff said...

Aku suka kopi Che' Nah chenderong balai tu... hitam berkilat. Pekat memikat.

benludin said...

Yes!!

Black Coffee pls!!!

Fa-T said...

setelah Kopi O berjaya mendapat tempat...
maka gencatan terhadap TEH telah berlangsung dan akan dicabul pabila gian dah datang....

Fa-T said...

ade tak bleh minum kopi o... kita taruk sama AIR CINCAU!

AWANGNOI said...

Ketom lagi bes!!!mai secawan

mamai said...

espresso boleh ka bro pyan....kira kopi juga lakan...tak pun kopi janda

amirnazrin said...

jom bang.dkt nz pun boleh.

Gedung Akal said...

Ayuh kita pekena kopi Radix. Minta saja 'mai secawan' ada di http://gedungakal.blogspot.com/2009/04/radix.html Silalah!

nahmy said...

sbb sorang antaranya yg ko geram...abih kain pulicat mamak lain ko nak bakor...

kulupSakah said...

kopi pak belalang layaaannn!

hai said...

Selamat malam :)

Ikhtilaf said...

gua bru smpai umah..
vigil candle penang..
letey pekena kopi dlu..

aku said...

pas ni pakat2 doh ngopi la pulak.. hehehe

pye:rudz said...

gua memang minum kopi tanpa susu

matakucing said...

biskot celup kopi o..wahhh nikmat

abgBro said...

bro aa..itu mamak teh tarik aa kaya aa ikut jalan depan aa tarak apa aaa..

kahkahkah

siti aurora said...

seharian aku buat peninjauan di Ipoh semalam dan dapati bilangan manusia yang memakai baju hitam adalah amat sedikit. dalam 0.001% aje.

Nampaknya kempen Black malaysia kali ini tidak menjadi.
(pekena nasi lemak dan teh o)

cheguBard said...

abang Pyan bangga ketemu dan bebual di restoran 'yahudi' hari tu....

chegubard

Dewakomunis said...

minum kopi cap kapal api jom.
betolbetol kau.

hahaha

Najwa Aiman said...

Err... ada sesaper nak sponsor kopi luwak - kopi taik musang tu tak?

azhar said...

kopi o ??!!

kopi susu tak boleh ke???

amalhaj said...

mase teman kecik2 dulu deme ngelor racun 'roundup' tu kopi O

TeLaGi said...

Salam Pyan,baru tadi gua tergelonsor ke blog lu..lama gua tak dengar lu berkarya.terakhir seingat gua tahun 1985.
Nostalgia beb..
senang senang singgah lamancitra gua...istinjak apa apa yang patut.
sorii beb,kopi gua tarak aaa.
Incik Telagi mandiriHaaa,satu lagi,minta idjin lu,gua nak link blog lu ke laman gua.

Panglipulara© said...

NASKAH TALKIN BUAT PEMUDA umno PERAK

dapatkan disini > http://hardcorekpgpisang.blogspot.com/

asrul said...

hahahahaha

kopi susu tak mauuuuuuuuuu kaaaa


taruk susu lagi sedapppp


....kasi 'BlaCk Out' sama mereka............

sang rakus angkasa said...

setuju!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

atifgazali@gmail.com said...

kopi meningkatkan rangsangan otak.
tambahan lagi kopi hitam yg pekat.
minum waktu2 kelam gelap memang terangsang.
hah!

D'Rimba said...

Mari simbah kehitaman ke hati setiap perlaksana tegar acuan barat..........

ubilepih said...

la ni dah ada Kopi Janda..ha..ha..selamat megopi..ha..ha

TeLaGi said...

Salam Mas Pyan.,
Terima kasih juga kerana sudi menjenguk dan mencoret sesuatu di blog gua.
Haaa,pasal buku tu,itu pun hal juga.kalau tak silap gua,buku tu antologi sajak sajak lu.masa tu gua memang pengen nak beli buku lu tu,tapi duit dalam kocek cuma ada rm2.30.cukup2 untuk tambang bas dan beli air.
pohon gua,kalau lu masih ada simpan lebihan buku buku tu,tolonglah jual kat gua.buku itu bukan sekadar buku Mas pyan...
Incik Telagi

nami o fish said...

teh o camane pulak beb?
aku pening kepala sikit minum kopi.
haha!

TeLaGi said...

ha,ha,ha...gua gerenti beli beb kalau lu bukukan karya karya lu..kali ini wajib beli..cuma info aja kat gua..
tapi boleh ke lu jual rm5.oo lagi sekarang ni?..hehehehe.

selamat berkarya dan salam hormat.

fahmi said...

salam, kopi o mmg sedap.. ok aje mnum kopi o... lagi2 kopi 434..

dariana said...

hitamlah hitam si tampuk manggis biarpun hitam isinya putih manis.