Thursday, May 28, 2009

ya tuhan!

untuk elak pilihan raya kecil daripada diadakan pada masa akan datang maka pengerusi SPR khabarnya telah mencadangkan parti politik meletakkan calon yang sihat. kah kah kah!
betulkah calon yang sihat tidak boleh mampos? kalau betul cadangan ini maka bolehkah pengerusi SPR cadangkan kepada Tuhan Allah jangan mamposkan calon yang sihat?

55 comments:

Pak Oncu said...

Bro...... manusia sihat pun boleh mampusss tau,,,,,, apa punya bingai lah SPR punya org ni,,,,,,,,,,,

Ummu Abiha said...

akai xdak...

Nizam.Ariff said...

Akai dia tak sihat.
Kena keluar dari SPR la...

daLyaanoon said...

Tuhan punya kuasa...

Ada akai letak kat lutut!

Nasirudin Anjud said...

Hitam itu Emas.
Black is quality.

Kucing Parsi said...

hahaha... orang sihat tak mati kemalangan ke?

Awang Muda said...

Kebodohan menonjol. Gua ucap tahniah sama SPR. Gua syak lepas ni ramai jumpa ayah Pin minta panjang umur. Cilakak,

Green Malay said...

kualiti statement belakang crita...yang penting masyukkk brader...(harta/wanita/takhta/kepala unta)

benludin said...

mungkin anu sprm dah mampos

abah aman said...

Wahai SPR! Ketahuilah... ajal maut itu di tangan tuhan.

Ikhtilaf said...

mufti x nak kuar fatwa ke psl bende nie?..

situkanghambar said...

salam ulang tahun hari lahir abang pian.

semoga terus-terusan di rahmati Tuhan.

abdullahjones said...

fulamakk,lawa blog.

sang rakus angkasa said...

hahaha!camana la dorg nak pilih?maybe lepas nie dorg siap letak peraturan,para calon x boleh lepas hadlaju 20kmj di jalanraya,supaya bebas dari kemlangan maut.

kulupSakah said...

mentang2 kawan dia MB yang sah, blog pun tukor kaler!

budak kampung online said...

kah..koh..keh... pusss semput...

Pyanhabib said...

pak oncu,
tu la gua dok sakit otak ni!

ummu abiha,
thee heh he!

nizam,
mau akai sihat kena keluarkan SPeRMa, ha!

dalyaanoon,
semoga tuhan tidak marah dia.

nasirudin,
hitam itu emas!

kucingparsi,
ya, doktor tukang kasi `nasihat' pun tahu mati!

awangmuda,
menonjolkan kebodohan, hah ha!

greenmalay,
masyukkkk dengan kusyukkkk...

benludin,
yang mamposss tu, anu SPeRMa atau SPeRMa anu?

abahaman,
diaorang tak tahu gamaknya.

iktilaf,
tak dapat kasi fatwa, kasi petua pun dah cukup baik, kan?

situkanghambar,
terima kasih.

dolahjon,
dolohhh, meh, kasi black sama blog malaya!

sangrakus,
20kmj? kang ramai yang maut kerana sakit jantung dan darah tinggi.

kulup,
adih dih dih...

budakkampung,
:)

AminLirikLagu said...

Betul-betul-betul!!! :)

ryann said...

adehh..

pye:rudz said...

wajah blog yang baru!
posing dengan wajah baru!
gua sungguh terharu!

err... apa tajuk entri tadi? (dek terlampau terkesima dengan rupa blog baru ehhee...)

matakucing said...

sihat apanya..apanya yang sihat

asrul said...

Nyata bodoh dan bengappppp...

macam lahanat btul la diorang ni.....
kematian mane blh di duga

otak mandul..!!!

( utk lebih feel sila bace entry ni sambil memasang lagu ..Bila Izrael, Datang memanggil...sambung sendiri)

jo said...

ahahahak..
aku pon kira buleh jadi calon. terlebih-lebih sihat dah ni. ni pun tengah berkira-kira..nak pegi tak ke london..

amalhaj said...

putik kelape pun jatuh

BAZAIE AHMAD said...

fuyooo.. blog pyanhabib berwajah baru sedap mata memandang.. gambar profile pun baru..

background bloh hitam berkilat metalic lagi macam mb Perak le pyan.

abuyusof said...

.. pancung.. jangan tak pancung..

Fa-T said...

Hidup mati kerja tuhan.. habis tu yang mati time kat highway LPT tu macm ne....

kire tak sehat kah???

ahahaahaha... tergelak aku dengan SEKULARISMA TANAH MALAYA...

Fa-T said...

tambah siket...

GELABOH PUYOh ke deme...

mamai said...

itu pengurusi SPR...boleh jamin dia punya kesihatan ka.....

Panglipulara© said...

Gua ingat pengkerusi SPeRM yang akan mampos dulu...sebelum ADUN2 itu mampos.

jasadbeku said...

SPR ITU BENGONG!


Blog saudara Pyanhabib berwajah baru.Hitam itu bernyawa.:)

kesturi said...

.. dunia dah nk kiamat ! orang berakal bercakap berlandaskan iman ! ...lu fikir sendiri " akai " dia

:-)

mamat khalid said...

gambor brader pyan dah kaler o skrg

Duniaku said...

spr ni kira tahap hamba yang dah hilang pertimbangan.terlalu lama jadi hamba sampai Tuhan pun dia dah lupa.

abgBro said...

pengerusi spr mangkuk ayun tu pun bila2 jer bole mamposss...mkn gaji bute!!

bro..xlama lg blog warna itam akan dilarang! wakakakaa

sis_nita said...

jahil sungguh..
kalo tak jahil..
hati dia takkan terniat..
nak luahkan ayat sebegitu rupa..

kesian.. sangat2 kesian..

aku said...

salam bro..

nanti klua la jawatan check umur calon..

kaler ngopi la pulak bro..

Danielle_Corleone said...

Wah dah kaler hitam blog. mari bro kaler hitam sampai bubar. :-)

DeeN said...

Hahaha!
Syaiton, tak dak akai!
Hahaha!
Palotak, iman cetek!
Hahaha!
Rajinikan, lebey bijak dr diorang!

Hahaha!
Sekian, terima kasey!!

speckurosaklagi said...

tumpang lalu...

azhar said...

apa punya idea nie???...mmampoooss!!!!!

SarjaN yO said...

Allah xkan mengubah nasib sesebuah kaum itu selagi mereka tidak mengubahnya sendiri...mereka hanya memberi cadangan...

dariana said...

tahniah ada gaya baru!
ada ker calon2 YB yang tidak sihat?
sapa tahu masa hari penamaan calon sihat bugar pastu kemalangan ker, semput ker, kena pukul ker, jatuh lepas main ker?
bos SPeRMa boleh cakap macam tu? dia sendiri 'sakit' tu.......

ainon mohd said...

SPR perlu senaraikan hospital-hospital dan doktor-doktor mana yang diberi kuasa mengesahkan tahap kesihatan calon.

(Satu lagi cara mudah kutip yuran dengan menjual borang-borang dan surat pengesahan doktor.)

Qarmadharma said...

ok fahamfaham

bang pyan bagi alamat
nak hantar presen

Najwa Aiman said...

Aik? Sejak bila tukar cat baru rumah ni? Hitam itu menawan!

By the way, nak cadangkan juga supaya jawatan-jawatan penting kerajaan seperti SPRM mestilah dipegang oleh (sepatutnya) mereka yang pandai.

Basuh Baju said...

Hello pyanhabib!

selamat hari jun..haha

zeqzeq said...

mmm nampaknya siapalah yang tak sihat pemberi cadangan ker?

siti aurora said...

cantik dan eksklusif la rumah lu. lepas nie kena buat bisnis kad hitam jugak ler..

j or ji said...

semakin kehadapan!

dilaga said...

Sdr Pyan,

Kena betulkan sikit komen Pyan. Kita kena betulkan persepsi keliru Pyan. Ini pengurusan kualiti namanya, semacam proses ISO yang ke sekian-sekianlah demi untuk mendapatkan calon yang kira-kira, kalis mati...lah, begitulah kira-kiranya. Kalau tidak rugi negara kerana terlalu banyak belanja sia-sia untuk adakan PRK. Tapi untuk bawa itu sang topi merah berlori-lori supaya gagah mengejar Pyan yang sibuk bergambar di bawah pokok..hah, itu tak apa. Itu menjaga keselamatan namanya.

ijoks2009 said...

Cayalah pyan.dah main blog sekarang
Pasal SPRM punya undang-undang tu nampak sangat kebangangan mereka.hahahaha

ubilepih said...

Serba Punah dan Rosak=SPR.mampossss.

Bro gmbar wargaemas hasem,wa minat itu rantai..ha..ha

Hanz_Azdi said...

hmm..cadangan SPR yg pelik. Kena letak calon sihat supaya SPR tak susah nak buat PRK sbb ADUN mati? Pelik sungguh idea tu. Wa heran pikir idea yg merapu nih.

Dah hal mati sapa tau bila nak mati SPR ooii. SApa pun tak tau. Sapa pulak yg tak mau letak calon yg sihat entah? Semua parti mau calon depa sihat & leh bekerja untuk rakyat.

SPR nih parti komponen Be End yg ke berapa entah...rato & raban teben!

mimpiyangsempurna said...

cakap tapi x dengar, dengar tapi x faham. x tau hukum hidup kot dieorg tu.. muahaha...