Tuesday, December 16, 2008

salut buat si berani muntazer

inilah kucupan perpisahan untuk kamu, anjing!
ini salam perpisahan daripada balu,
anak yatim dan mereka yang terbunuh di iraq.

-muntazer al-zaidi kepada george bush
*bayangkan sepasang kasut melayang ke muka bush!

29 comments:

Pak Oncu said...

salute jgk kan muntazaer tu,,,,,,,

Green Malay said...

steady...makin masyuk la tokey2 kasut bundle kat wakaf che yeh...

yea yeaaahhh...

daLyaanoon said...

takkan awang sulong nak wat kat piem mcm tu?

bokbon said...

hebat.

j or ji said...

2,3 kali tengok kat youtube..alangkah baiknya kalau kene! berdentum pintu kayu kat belakang bush kene kasut tu.

bayangkan kalau kene kepala.


bayangkan lagi beberapa pemimpin kene kasut..alangkah indahnya..

Pyanhabib said...

pak oncu,ha!
greenmalay,majulah kasut bandel!
dalyaanoon, syyyyytt!
bokban, hebat, teror lagi horor!
jorji, ya, kalau la kena... apa pun mamat tu gerenti kecut urat perut!

a.k.u.p.e.n.t.o.i said...

patutnya si muntazaer tu belasah bush tu dgn pump gun je..apa-apa pun gua tabik spring....

DonCorleone said...

Salam Bang. Ini saya, Saniboey - kalau abang masih ingat saya lah.

Pyanhabib said...

akupentoi, dipumgunkan? heh he!
doncoleone, abang tau, abang dok jengok aku bimbo, dok berkali-kali tinggalkan komen, tapi tak masuk-masuk!(tahap buta ict kot gua nih, ha?)

Abdul Hadi said...

waktu itu semua pakai seluar
kalau pakai jubah atau kain pelikat
senang baling najis ke muka bush

namun sepasang kasut melayang tu memang dah cukup dan tepat.. cuma dia mengelak.

boleh masukkan dalam Guineas World of record..Pres. AS pertama dibalingkasutkan dikhalayak.

Sub said...

Saiz sepuluh beb, saiz sepuluh...
kalau kena muka bush, memang berparut juga...

salut akan muntazer.

H.E.H said...

sepatutnya ramai- ramai yang ada kat situ, pakat-pakat baling kasut semua. Baru betul kena buku dengan ruas. Mungkin 'Semak' tu takkan dapat elak lagi..

Ha..ha..ha..

one love said...

kena ke tak selipar tu kat muka bush? kalau tak kena, malaslah nak salute! pasal tak amarah lah macam gini~

rasa2 abang, obama tu akan jadi macam bush tak?

eh, lupa, abg bukannya ahli nujum! hehehehe...

(semua di atas mesti disebut dalam intonasi bukan-nurul)

btw, malam tu sampai ss2 tak? saya balik awal. pasal mamat sibuk menor mengomen filem pendek org lain! pastu dia tanya soalan macam lecturer UITM, sapa tu, prof yang hidung2 mancung, kulit2 gelap hitam manis tu? hehehehhe hahahha!

lalu saya pun pulang! actually, demam lah, itu pasal pulang awal... hahahha

eChepor said...

kalau ler kena muka.....
(bush ni biasa mengelak peluru dah kot...?)

benludin said...

ada negeri2 nak bagi gelaran Dato` kat Muntazer!?

:)

Nasirudin Anjud said...

Brader Pyan,

Brader Muntazer ni memang berani, tetapi ada lagi orang lebih berani atau setanding dengan nya....

baca posting berikut.......

http://nasirudinanjud.blogspot.com/2008/12/flying-shoe-incident-george-bush-ducked.html

baru lah bro faham......

Fa-T said...

muntazaer... pejuang tuh..! err kasut yang dibaling tu bila nak dibuat lelong.. ahaha.. tergelak aku...

amer zaman said...

kalau bro baling,baling jangan tepat sangat...ke kiri sket..
dia boleh elak...

ku tak sempurna said...

kehkehkeh..

bush dapat kasut free...

alifmimyanun said...

saye boleh bayangkan.

KISAH DIRI said...

kalau kena..bercop mohorlah mukanya! hihihhi..padan muka!

coffeeHolic said...

padan muka.

ubilepih said...

BUSH tu semak...so memang kena guna elok sgt la kita gunakan tapak kasut di mukanya

deennasour said...

padan muka. kalau kasut itu bertaik anjing, lagik advance

syed syahrul zarizi said...

Sempat bergamba tapi tak sempat berbual di maskara 12. Kalau nak temubual bolehka? Besar sungguh hati kalau kata 'ya'. ini email saya syed.syahrul@gmail.com

ryann said...

tapi balingannya tidak mengena. mencetus idea lalu tercipta permainan video

Aloy / NuruL said...

harap2 ia tidak kepada Pak Lah nti.

Illusi Maya said...

bilakah melayu akan ingat pada alam melayu...

Prachai said...

Telornya memang besi tulen.

Tabik.

Tak seperti telor "pejuang bahasa" di Malaysia yang bisa lembut, bisa keras dan bisa separuh masak, bergantung kepada musim.

Bunyi bising "pejuang bahasa" semakin lantang baru baru ini, alamatnya dah masuk musim mengeras nih, haha. Tak lama lagi telor tu lebur lagi percayalah.